Επικοινωνία & Συντροφικότητα
Personal Branding

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ο τρόπος επικοινωνίας είναι σημαντικός παράγοντας στη σχέση και τη ζωή ενός ζευγαριού. Τις περισσότερες φορές λειτουργεί σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία: Κάνει τον σύντροφο να φερθεί τόσο καλά ή τόσο άσχημα , ανάλογα με τον τρόπο, που του απευθυνθήκαμε.

​Το κλειδί στην επικοινωνία δεν είναι αυτό που λέμε αλλά ο τρόπος που το λέμε. Το πιο σημαντικό είναι το πλαίσιο, το κλίμα, ο ορίζοντας μέσα στον οποίο διαδραματίζεται η επικοινωνία. Όταν ο άλλος αισθάνεται ότι τον σέβομαι και τον αγαπώ είναι διατεθειμένος να με ακούσει, να πάρει σοβαρά υπόψη του αυτό που του λέω ενώ όταν αισθάνεται ότι παραβιάζω τα όριά του και επιτίθεμαι στην προσωπικότητά του γίνεται αρνητικός σε ότι και να του πω, θυμώνει μαζί μου και αντιδρά με βία, απαντά με σκληρά και απερίσκεπτα λόγια ή αποσύρεται συναισθηματικά για να μην πληγώνεται.

Το personal branding είναι η τακτική που συμβάλλει στην προσωπική επαγγελματική επιτυχία. Στηρίζεται στην ανακάλυψη και την προβολή των θετικών στοιχείων και χαρακτηριστικών του ατόμου, που διαφοροποιούν κάποιον και εκφράζουν τη μοναδικότητά του.
Στόχος του personal branding είναι η προβολή – όχι μόνο από την πλευρά της επαγγελματικής ταυτότητας -, αλλά και της ολοκληρωμένης προσωπικότητάς του, που περιλαμβάνει τα ενδιαφέροντα, τη νοοτροπία και τις αξίες του.

ΚΑΛΕΣΤΕ